Tre dager i Huldreheimen

Nå skulle mamma få prøve seg på langtur. Vi la opp rute: Finnbøle – OskampenSkriurustenEspedalen. Vi bakte bjørnebrød, lagde frokostblanding og pakket sekk og pulk.

På tirsdag gikk vi fra Finnbøle, turen gikk til Hølsetra og forbi falkefangeranlegget. Ved Øyangen spiste vi lunsj, da hadde vi gått 7 km. Vi fortsatte i strålende sol og lett oppoverbakke. Når mørket kom og vi nettopp hadde åpnet ytterdøra hadde vi gått 14 km. Inne på hytta sov vi på sofaen i stua og koste oss foran peisen.

Dagen etter spiste vi Børge spesial før vi pakket og ryddet oss ut av hytta. Vi sjekket termometeret før vi dro og det viste -22 grader! I dag skulle jeg dra pulk så vi flyttet festet over på min sekk. Vi var heldige med dagens start for den gikk 2 km nedoverbakke. Når vi kom til bunnen måtte vi starte på oppoverbakkene. De førte oss til Hundfethøa og Knollen. Vi spiste lunsj ved Øyvassbu. Der var det sol og god utsikt til fjella i området. Etter flere oppoverbakker, en demning og en stor skog kunne vi se noen tegn til hytter oppe i fjellet.

Inne på hytta spiste vi gryte med fruktsuppe til dessert. Ask leste ut Doktor Proktor, mamma leste ut sin bok og det gjorde jeg og, så det tyder på at vi også lå ett par timer i posene å leste.

Dag 3 møtte vi enda en scooter før vi kom til veien vi hadde gått opp til Storkvelvbu. Etter flere timer med skigåing og sol ble ravnene byttet ut med masse folk. Jeg tror det var 10 stykker der vi spiste lunsj! Derfra var det faktisk preppa løype helt frem. Vi var tidlig ute så vi bestemte oss for å dra innom Tonebu på veien. Der var det bygd iglooer og snøhuler. Nå var det bare 5 km nedoverbakke hvor vi kjørte i superfart før vi var kommet frem og var klare for feiring med en brus.

Lunsj i strålende sol ved Agnsjøbua

Hilsen Frøy.

P.S. Mamma er imponert etter 53.21 km, med sekk på ryggen, på tre dager!