Oslotur

Onsdag 11. mai, skulle vi reise til Oslo. På veien skulle vi besøke noen venner av mamma. Det var veldig artig og leke med dem. Etter middag, skulle vi til et hotell og hente en nøkkel til en leilighet. Når vi kom til leiligheten, stelte vi oss bare til kvelds og la oss.

Torsdag

På torsdag tok vi Bygdøy-båten ut til Bygdøy-museet, der besøkte vi Fram-museet og Kon-Tiki-museet. Etter museene spiste vi soft-is.

Fridtjof Nansen mente at det gikk havstrømmer over Nordpolen. For å bevise at det gikk an å fryse båten sin inn i skruisen, og drive med isen over Nordpolen, trengte han en spesiell båt som tålte det. Han fikk bygget en båt som hadde helt rundt skrog, og tre lag med tre og en blanding av sagflis og tjære mellom trelagene.

På Kon-Tiki-museet var det en diger hvalhai, et par brunhaier og noen flere fisker som jeg ikke vet hva heter, der var det også en fortelling om Tigris, og Ra var faktisk også der! Kon-Tiki er en balsaflåte som Thor Heyerdal brukte da han seilte fra Peru til Polynesia over 8000 km i Stillehavet, og Ra tror jeg han brukte til å krysse Atlanterhavet.

Fredag

På fredag var vi på teknisk museum, der var det superartig! Spesielt den avdelingen med gamle biler, fly og helikoptre. Etterpå dro vi på besøk til Marte og Rohan og lekte. Etter hvert så spiste vi middag. Etterpå lekte vi enda mere på trampolinen og i sirkusringene. Når det ble kveld dro vi hjem til leiligheten og la oss.

Lørdag

På lørdagen skulle vi bare reise hjem til Skåbu. Men vi skulle også innom Lillehammer og spise en is.

Hilsen Ask