Sesongens siste skitur

Pappa og jeg er alene hjemme, da må vi ut på skikkelig tur. Vi brukte hele søndagen på lekser, pakking, planlegging og matlaging. Det tar lang tid når man må ha middag til fire dager, frokostblanding, brød, pålegg og sjokoladekake. For og få til mat på tur må vi ha med primus, stormkjøkken, gass, bensin, gryte, stekepanne, sleiv, fat, bestikk, kniv, lighter, smør, krydder og ingredienser. Vi bestemmer oss for og ha lavvo med ovn og ved. Vi pakker to sekker hver, en stor med sovepose, liggeunderlag, bok, tannbørste og ekstra klær. I den lille har vi ting til topptur.

Den første dagen går turen fra Maurvangen og opp på Sikkilsdalshøa. Der er det veldig bratt å vått så vi bestemmer oss for å snu etter ett godt stykke mye av dette også i snø. Nede på campingplassen setter vi opp telt men uten ovn og innertelt, dette på grunn av varmen. Til middag spiser vi laks og wok. Etter dagens dessert (Sigrid Henjums Svalbardkake) vasser vi i elva.

Neste dag går vi over Knutshøe, denne turen er vanlig å gå over, og tilbake igjen nede på bakken, vi går over begge veier på grunn av all smeltingen. Nede igjen etter en veeeldig lang tur spiser vi minestronesuppe ved Gjendesheim. Etter middag kjørte vi til Lom og Leirdalen hvor vi setter opp teltet. Nå skal vi på ski!

Dagen etter kjørte vi videre inn til Krossbu hvor vi har tenkt å gå en travers over tre topper. Dette går dessverre ikke på grunn av en tung tur dagen før. Men vi fikk ihvertfall super nedkjøring fra Veslbreatinden. Nede ved Krossbu kjøpte vi brus som vi tok med oss opp til Fantesteinen ved Sognefjell. Så etter en sightseeing til Turtagrø dro vi hjem til lavvoen hvor vi lå å leste i sola. Til middag spiste vi kyllinggryte med pitabrød.

På torsdag tok vi turen opp på Loftet, der var det veldig bratt enkelte steder men en super tur med perfekt nedkjøring. Vi testet ut Børge Ouslands såkalte traktor-feller. Dagens middag var chorizo og masalanøtter. Siste dagen tok vi oss en tur innom bakeriet i Lom før vi kjørte til Vinstra for og hente de andre.

Hilsen Frøy.