Tur til Sikkilsdalsseter

Vi har vært så heldige å få låne en hytte inne i Sikkilsdalen, så vi gjorde oss klare for vårskitur. Vi pakket sekker, pulk og store matpakker.

Litt vel mye vår fant vi ut etter 3 km og lunsj. Da hadde vi gått over mange barflekker og flere skulle det bli. Reinsdyra likte seg tydeligvis også  lenger nede en oppe på de høyeste viddene. Da vi hadde gått forbi parkeringa, Vannet, bommen, Jordet, Tre små hauger og endelig kommet frem til den store klatre-steinen, kunne vi se hytta. Den siste delen av turen ble ekstra tung i varmen, snøen hadde også begynt å smelte. Så føre ble absolutt ikke bedre.

Fremme var alle man utslitte så det virket veldig fristende å vasse i bekken rett utenfor, vannet var mye kaldere en vi trodde men deilig var det for det. Vi spiste pasta og kjøttsaus inne på hytta da det begynte og mørkne. Alle sov godt etter 12 km på ski i stekende sol og gjennomslagsføre.

Neste dag var planen å gå opp på Sikkilsdalshornet, det virket umulig etter gårsdagen. Så vi gikk isteden opp mot ei lita bu, før vi kom helt opp dit hadde vi skibytte, godteri og tissepause. Vi stoppet også opp ett par ganger for å lete etter reinsdyrgevir, Ask fant et stort og et lite. Oppe ved bua var det varmt og godt i solveggen, perfekt lunsjplass. Der tok pappa seg en ekstra tur opp på en liten haug lengre borte. Nedkjøringen var ikke like fin som vi trodde, snøen var bare sørpe så vi ble sittende fast opptil flere ganger. Når vi kom ned igjen vasset vi i bekken og spiste middag på en terasse utenfor.

Neste morgen fikk vi besøk av en reinsflokk ute på tunet. Vi startet hjemmturen tidligere i dag for å slippe sørpa. En tur til Sikkilsdalen er absolutt å anbefale!

Hilsen Frøy.