Sykkeltur på Ringebufjellet

Saubua ligger på Ringebufjellet, det er en koselig, liten steinhytte som ligger 1014 moh. Det er en gammel gjeterbu som står åpen året rundt. Men det er ganske mørkt der, så man burde ha med seg en hodelykt, eller tenne opp i vedovnen og tenne på vokslysene som er der. Det var ganske kaldt inne i hytta når vi kom dit selv om det er sommer. Jeg tror det heter Saubua fordi de kanskje hadde sauene sine der i gamle dager. Det var masse sau der nå iallefall. 

Det er veldig fint å sykle i fjellet, spesielt der det er store steiner man kan hoppe på. Men det er ikke alle steder det er lov å sykle, for eksempel i nasjonalparker. Men nasjonalparker og naturvernområder kan ha sine egne regler. 

Vi dro ut på en sykkeltur til et flyvrak. Flyet styrtet i 1942. Flyet var tysk og styrtet på grunn av is på vingene. Det skulle til Banak via Værnes. Det var fem stykker ombord, en pilot som døde i kræsjet, og fire passasjerer, en passasjer omkom av skadene han pådro seg under kræsjet, men de tre andre passasjerene overlevde.

Det var fortellingen om turen til Saubua. Håper dere likte den.

Hilsen Ask.

Devar en hal mil og sykle eter de var jeg veldig sliten. Vi sat oss ned og spiste ve et vann som heter gluptjøna. Der klatret vi mase. Der så vi mase sauer og saltsteiner. Vi mote over noen bekker. De var noen store steiner jeg mote trile over fordi jeg synes det var lit vanskeli.

Hilsen Liv.