Nå er endelig alle sammen samlet

Vi har bare vært her i knappe to uker men har allerede fått oppleve mye spennende. Før jeg kom var de andre og så på hundekjøreløpet Gausdal Maraton GM300 i bygda, det var tydeligvis spennende. De har også gått noen turer i nærområdet. 

På tirsdagen var alle samlet og vi gikk en oppkjørt løype rett bak huset på ca. 5 km. På onsdag gikk vi alle til Skardtjønnkrysset, hvor Liv og pappa gikk hjem igjen mens vi andre fortsatte til Murudalssetrin. Det var en tur på ca. 8 km. Det har vært 50cm snø hver dag og mellom -10° og -15°. 

I natt sov alle mann ute i lavvo på gårdsplassen. Det var over -20°. 

Nå må vi snart sove ute, hvis ikke er ikke dette en ekspedisjon – bare en hyttetur.
— Frøy, etter 3 døgn i Skåbu.

I dag skal vi ha snøballkrig istedenfor kanonballturnering i forbindelse med vennskapsuka de har på skolen. Vi har også laget et stort tankekart og bygget lego om vennskap. Vi har også tenkt å snøbade i kveld. 

Rett bak hytta har vi laget oss en iglooplass. Der har vi vært nesten hver dag for og trampe så snøen blir mer kompakt og byggevennlig. Vi har fått tid til veldig mye annet enn det vi får tid til hjemme. Alle har lest bøker, og vi har spilt spill nesten hver kveld, vi har akt og lekt mye i snøen. 

Sval har også funnet seg til rette på hytta. Hun liker seg godt i vinduskarmen hvor hun har utkikk og kontroll. Hun syns det er litt kaldt enda så turene blir ikke lengre en til boden og tilbake igjen. Vi har også klart og fylle opp distansekortene våre ganske mye, Liv har kommet helt til sølv allerede.

Skrevet av Frøy.