Igloo-bygging

Først måtte vi finne plass til igloo’n, så måtte vi trampe plass til blokkefabrikk og trampe i ca. en uke. Vi måtte også bygge leirplass fordi det tok ca. en og en halv uke, så kunne vi være der lengre. Når vi skulle skjære blokker tok vi saga og skjærte ut blokker av hele plassen. Når vi skulle begynne å bygge måtte vi sette blokkene i en spiral, vi måtte også høvle toppen så den ble glatt og skrådde litt innover. 

Liv er klar med spaden :-)

Der vi skulle ha igloo’n måtte vi trampe plass til både igloo og blokkefabrikk. Vi måtte også regne ut hvor mye plass vi trengte til blokkefabrikken ved å regne ut arealet og doble summen. For å måle opp hvor mye plass vi trengte til igloo’n satte vi den ene skistaven ned, og tok løkka på den andre staven over den jeg satte ned og snurret den som lå på bakken rundt. 

Når vi skulle lage blokker var det bare puddersnø på plassen vi skulle ha igloo’n, så da måtte vi trampe MASSE. Når vi hadde trampet ble det til fokk-snø og fokk-snøen kunne vi skjære blokker som vi kunne lage igloo av. Redskapene vi brukte var tursag, snekkersag og spade. Men det første vi lagde var leveggen, der hadde vi bålplass og plass til maten og drikken.

Den første blokka var nesten ingenting, men etter det så begynte det å gå oppover og skrå litt innover slik at det ble en spiral. Alle blokkene skal skjæres sånn at alle skjøtene peker inn mot sentrum slik at blokkene skal låse seg sammen. 

Det gikk ganske bra men det var noen blokker som brakk, og så regnet vi feil sånn at vi fikk litt liten plass men det gikk akkurat men vi måtte ta noen blokker fra leveggen for at det skulle gå. Det var veldig gøy å bygge igloo og nå kan vi jo sove der en eller to netter også?

Hilsen Ask.